Skip to content
a
a
a
Workshop

Microsoft Teams Governance strategie

In 3 stappen naar een heldere governance strategie voor Microsoft Teams

Microsoft Teams (Teams) is een fantastische hub voor samenwerking en communicatie in groepsverband. Door de Coronacrisis is het gebruik van Teams geëxplodeerd; veel organisaties hebben Teams versneld uitgerold om werken op afstand te faciliteren.

Met een goede Teams governance c.q. beheerstrategie zorg je er ten eerste voor dat IT-systemen de flexibiliteit bieden die een organisatie in deze huidige tijd nodig heeft, en ten tweede dat risico’s die het gebruik van die nieuwe IT-systemen met zich meebrengt, beperkt blijven.

Het ontbreken van een adequate governance strategie resulteert na verloop van tijd in een onoverzichtelijke brij aan teams en content. Eindgebruikers raken teleurgesteld in de gebruiksvriendelijkheid van Teams en uiteindelijk mislukt de implementatie. Een goede voorkomt dit.

Wij merken dat voor veel organisaties niet duidelijk is waaróm ze een governance strategie voor Teams nodig hebben. En vooral: hoe zij tot zo’n succesvolle governance strategie kunnen komen. Voor deze organisaties heeft InSpark een workshop opgezet.

Een governance strategie voor Teams, Waarom?

Microsoft Teams is een gebruiksvriendelijke, veilige en geïntegreerde business applicatie voor zowel interne als externe coöperatie en communicatie. Juist omdat Teams zó ontzettend veel mogelijkheden biedt en ook nog eens een zeer uitgebreide achterliggende architectuur heeft, is het opzetten van een governance structuur cruciaal voor de succesvolle implementatie ervan.

Voordelen van het implementeren van een governance strategie:

  • Er wordt een brug geslagen tussen de IT-afdeling en je business medewerkers
  • Het levert een bijdrage aan de succesvolle adoptie van het nieuwe samenwerkingssysteem
  • Wet- en regelgeving en security worden automatisch in de bedrijfsprocessen geïntegreerd
  • De inzet van Microsoft 365 Groepen kan optimaal beheerd worden

In 3 stappen naar een governance strategie

  1. De initiële workshop
    Tijdens deze workshop behandelen we de basics: wat is Teams en wat kun je ermee? Waarom is governance echt nodig? Wat (informatie, onderwerpen) en wie (medewerkers) moet er bij de strategieformulering betrokken worden?

  2. De vervolgsessie
    Met de aangeleverde informatie zetten we over de relevante governance topics vast en stellen we een taakplanning op.

  3. Operationalisering
    Alle informatie en aanbevelingen worden nu omgezet in een heldere governance strategie, die vervolgens, met de bijbehorende tooling én concreet advies op maat, gepresenteerd wordt.